Välkomna till Årets Special 2023 i Degeberga, Skåne

Joakim Ohlsson – Kennel Hackensack

Jag växte upp omgiven av djur av alla slag, från kyckling och hundar till kaniner och getter. Min far var uppfödare av skotsk terrier, och jag följde med på utställningar från tidig ålder.

Senare begränsade studier och yttre omständigheter mitt engagemang för hundar fram till 1989, då det var möjligt för mig att få hundar igen - och jag föll helt för Cavalier King Charles spaniel.

Sedan dess har jag fött upp Cavaliers med stor framgång under prefixet HACKENSACK och har varit Sveriges framgångsrikaste uppfödare 1999-2011.

Sedan några år tillbaka har jag slutat avla eftersom det blev svårare och svårare att kombinera det med mitt intresse för att bedöma och utbilda i nya raser.

Jag har varit domare sedan 2002 och tycker verkligen om att använda den kunskap jag fått under mina år som uppfödare, och utställare, i ringen som domare. Jag är mycket noga med hur jag vidareutbildar mig som domare och väljer raser med stor försiktighet. A och O är att jag ska attraheras av rasen. Detta har förstås lett till att min rasgruppstillhörighet är lite spretig, MEN jag gillar verkligen de raser som jag innehar auktorisation på. Jag är ingen "snabbutbildad" domare, vill hellre ha möjlighet att döma nya ras och lära mig lite mer innan jag går vidare.

Basenji är för mig en mycket attraktiv ras både i stående och gående. Efter en genomgång av rasen på domarföreningens månadsmöte så kände jag mig intresserad av att påbörja min utbildning på rasen.

Jag tackar för er inbjudan att döma på er inofficiella färgspecial (kuriosa; under ett tiotal år så arrangerade jag en färgindelad special för cavalierer så jag vet hur uppskattat det är att låta färgerna tävla var för sig)  och ser fram emot att se er där senare i sommar :-)